BAHAN-BAHAN
Ø MASCARPONE CHEESE à 500GM
Ø SUGAR (GULA) à 70GM
Ø EGG YOLK (KUNING TELUR) à 6BIJI
Ø WHIPPING CREAM à 550GM
Ø GELATINE à 50GM
BAHAN LAPISAN
Ø SPAN VANILA à 200GM
Ø LADY FINGER à 200GM
Ø COFFEE SYRUP à 30ML
Ø
DARK
CHOC à 50GM
CARA MEMBUAT
1. Potong vanilla span kpd 2
lapisan .
2. Letak lining span di tepi
loyang .
3. Satukan gula dan telur kuning
guna proses sabayon.
4. Buat dark choc guna kaedah
double boil.
5. Putar whipping cream
menggunakan kelajuan 3 .
6. Satukan coklat ke dalam sabayon
, kaup balik guna spatula plastic .
7. Satukan choc , sabayon dan
whippin cream guna spatula plastik .
8. Satukan gelatin & whipping
cream ke dalam no 7 .
9. Letak vanilla span , dan tekan
.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan