CHOCOLATE
CHERRIES CAKE
BAHAN-BAHAN
Ø MARGERINE (MARJERIN) à 215GM
Ø SUGAR (GULA) à 215GM
Ø EGG (TELUR) à 5 BIJI
Ø CHOCOLATE SPONGE CRUMB à 215GM
Ø GROUND ALMOND (SERBUK BADAM) à 115GM
Ø COCOA POWDER (SERBUK KOKO) à 3GM
Ø DARK SWEET PITTED CHERRIES à 300GM
Ø APRICOT JELFIX à30GM
Ø ROASTED ALMOND FLAKE à 100GM
CARA MEMBUAT
1. Masukkan mentega dan gula ,
putar pada kelajuan 2 sehingga berubah warna dan tekstur .
2. Kemudian masukkan telur satu
per satu dan putar sehingga kembang dgn kelajuan 3 .
3. Satukan choc sponge crumb ,
serbuk badam dan serbuk koko kelajuan minimum sedikit demi sedikit .
4. Guna spatula plastic kaup balik
dan tuang separuh daripada adunan ke dalam loyang yg telah diglis dgn mentega .
5. Susun dark sweet pitted
cherries yg telah dikeringkan dgn tisu dapur .
6. Kemudian habiskan adunan ,
tuang kesemua ke dalam loyang .
7. Susun semula dark sweet pitted
cherries .
8. Bakar pada suhu 170c selama 30
minit .
9. Setelah masak , hiaskan
bahagian atas dengan apricot jelfix dan roasted almond flake .
Tiada ulasan:
Catat Ulasan