PATE A CORNET
BAHAN-BAHAN
Ø
MELTED BUTTER (MENTEGA CAIR) à
110GM
Ø
ICING SUGAR (GULA ISING) à
140GM
Ø
EGG WHITE (TELUR PUTIH) à
90GM
Ø
FLOUR (TEPUNG) à
100GM
Ø
COCOA POWDER (SERBUK KOKO) à
20GM
CARA MEMBUAT
1. Mula-mula masukkan telur putih
, putar sampai kembang guna kelajuan 2 .
2. Setelah itu masukkan gula
aising sedikit demi sedikit sehingga sebati .
3. Masukkan tepung yg telah diayak
sedikit demi sedikit kacau guna manual wire whisk .
4. Setelah itu , masukkan mentega
yg telah cair kaup balik seketika .
5. Bahagi kpd 3 adunan , kemudian
letakan pewarna yg berbeza pda setiap adunan .
6. Paipkan adunan di atas dulang ,
setelah itu ratakan guna spatula L .
7. Guna cake comb untuk buat corak
.
8. Akhir sekali masukkan ke dalam
freezer .
Tiada ulasan:
Catat Ulasan