CHOCOLATE
BROWNIES
BAHAN-BAHAN
Ø BUTTER (MENTEGA) à 150GM
Ø SUGAR (GULS) à 300GM
Ø EGG (TELUR) à 3 BIJI
Ø FLOUR (TEPUNG) à 150 GM
Ø WALNUT à 100GM
Ø BAKING POWDER (SERBUK PENAIK) à 5GM
Ø COCOA POWDER (SERBUK KOKO) à 50GM
Ø FRESH MILK (SUSU SEGAR) à 100GM
Ø CHOCOLATE GANACHE à 300GM
CARA MEMBUAT
1. Putar mentega dan gula sehingga
kembang pada kelajuan 2 .
2. Masukkan telur satu persatu
sehingga berubah warna dan tekstur .
3. Setelah itu putar kesemua bahan
kering yg telah diayak iaitu tepung , serbuk koko dan serbuk penaik sedikit
demi sedikit sehingga sebati .
4. Kemudian masukkan walnut yg
telah dicincang seketika .
5. Bakar pada suhu 175c selama 25
minit .
6. Setelah masak hiaskan bahagian
atas dengan coklat masak (chocolate ganache) .
Tiada ulasan:
Catat Ulasan