LADY FINGER
BAHAN-BAHAN
Ø EGG YOLK (KUNING TELUR) à 10 BIJI
Ø SUGAR (GULA) à 150GM
Ø EGG WHITE (PUTIH TELUR) à 10GM
Ø SUGAR (GULA) à 150GM
Ø FLOUR (TREPUNG) à 250GM
CARA MEMBUAT
1. Satukan telur kuning dan gula
menggunakan proses sabayon . Whisk sehingga kembang dan berubah warna . (BAHAN
A)
2. Kaup balik meringue dan BAHAN A
.
3.
Tabur
tepung sedikit demi sedikit , kemudian kaup balikkan .
CARA MEMBUAT MERINGUE
1. Putar telur putih sehingga
berbuih guna speed 5 .
2. Kemudian masukkan gula sedikit
demi sedikit sehingga kembang dan pekat iaitu tidak jatuh @ meleh jika
diterbalikkan .
3. Putar guna kelajuan maksimum .
Tiada ulasan:
Catat Ulasan