BAHAN-BAHAN :
- 150gm tepung gandum
- 150gm marjerin
- 150 gula kastor
- 2camca teh serbuk penaik
- 3biji telur
- 1camca teh pewarna hijau
- 1camca teh perasa pandan
- Sedikit kelapa kering
- Sedikit ceri merah
- Sedikit jem strawberi
- 3camca makan susu tepung(tak maw boh pon tapa)
CARA-CARA MEMBUAT :
- Putarkan marjerin dan gula hingga kembang.
- Masukkan telur sedikit demi sedikit, kemudian putar lagi.
- Seterusnya satukan tepung gandum dan serbuk penaik. Selepas itu, masukkan ke dalam adunan.
- Masukkan pewarna hijau dan perasa pandan, gaul rata.
- Kalau nak adunan tu jadi lagi gebu tambah la 3sudu susu tepung.
- Tuangkan adunan dalam dulang pembakar, bakar selama 30-40 minit ada suhu 180c.
- Akhir sekali , keluarkan , sapukan jem strawberi di atas permukaan kek , taburkan kelapa kering dan hiaskan dgn ceri merah. (kalau qasa tak maw tapa eh , bukan dosa pon, yg neh tok menceriakan ja)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan